învaţă limba franceză online

8 Sfaturi pentru învăţarea limbii franceze

1. Relocare în Franţa

Cea mai directă metodă de a învăţa limba franceză este să te muţi în Franţa sau altă ţară în care limba franceză este foarte răspândită (Canada, ţări din Africa, Monaco, etc). Interacţiunea directă cu vorbitorii nativi grabeşte exponenţial achiziţia de cuvinte şi familiarizarea cu limba în general.

2. Comunicarea cu vorbitori nativi

Pentru că nu este aşa de uşor să mergem noi la ei, putem sa profităm de timpul cât sunt ei la noi. Dacă ai posibilitatea, petrece cât mai mult timp comunicând cu vorbitori nativi, fie în persoană, fie de la distanţă (telefon, chat pe internet).

3. Multimedia

Profită de bogăţia de conţinut în limba franceză disponibil online şi petrece cât mai mult timp expus la ea. Fie că citeşti ziare, asculţi muzică sau radio, sau priveşti un film, când aceste activităţi au loc în limba franceză acumulezi cunoştinţe în mod pasiv.

5. La şcoală

Mediul academic, programa impusă şi ajutorul profesorului pot fi de un real ajutor elevului dornic să înveţe.

4. Meditaţii

Dacă eşti dispus să faci o investiţie financiară mai consistentă, un profesor bun (ideal vorbitor nativ) te poate învăţa toate subtilităţile limbii franceze. O metodă foarte eficientă şi în cazul în care doreşti să susţii examene de certificare.

5. Materiale de învăţare

Cursurile digitale (pe CD/DVD sau prin intermediul internetului) sau pe suport de hârtie pot fi de ajutor deseori la un preţ mai convenabil. Este nevoie de mai multă disciplină din partea studentului, deoarece programul este auto-impus.

6. Construieşte-ţi vocabularul

Păstrează o listă cu toate cuvintele noi pe care le înveţi. În timp, lista va creşte, aşa că trebuie să revii mereu asupra cuvintelor mai vechi.

7. Învaţă împreună cu altcineva

Un partener de învăţătură te poate motiva să continui atunci când descurajezi.

8. Perseverenţă nu perfecţiune

Mai bine înveţi 20 minute pe zi decât două ore o dată la săptămână. O limbă străină se învaţă în timp, deci vei avea nevoie de răbdare şi perseverenţă.