învaţă limba franceză online

10 Motive pentru a învăţa limba franceză

1. Răspândire

Limba franceză este una dintre cele mai răspândite din lume. Este vorbită de aproximativ 150 de milioane de vorbitori nativi şi încă aproape 200 de milioane de oameni o folosesc ca limbă secundară. De asemenea, peste 200 de milioane de oameni o învaţă ca şi limbă străină. Este predată în şcolile fiecărei ţări din lume.

2. Limbă latină

Românii au deja un mare avantaj în învăţarea limbii franceze, date fiind rădăcinile latine comune, precum şi o multitudine de cuvinte împrumutate din limba franceză. Din 1993, România face parte din La Francophonie, o organizaţie internaţională a ţărilor afilitate cu limba sau cultura franceză. În România limba franceză este înţeleasă de aproximativ 25% din populaţie graţie strânselor legături culturale cu Franţa din secolele trecute.

De asemenea, cunoaşterea limbii franceze înlesneşte şi mai mult accesul la celelalte limbi latine (italiana, spaniola, portugheza)

3. Burse de studiu

Cunoaşterea limbii franceze poate ajuta la obţinerea unei burse de studiu într-una din universităţile din Franţa, care sunt printre cele mai bune din Uniunea Europeană şi din lume. De asemenea, multe alte universităţi de top au ca cerinţa de admitere cunoaşterea a cel puţin două limbi străine.

4. Oportunităţi de angajare

Cunoaşterea unei limbi străine oferă un avantaj net pe piaţa muncii, iar limba franceză deschide în mod special uşi în această direcţie.

5. Limba dragostei

Limba franceză este deseori numită şi limba dragostei, datorită culturii franceze precum şi muzicalităţii ei.

6. Mâncare

Pentru pasionaţii artelor culinare, limba franceză este o fereastră către deliciosul univers culinar franţuzesc.

7. Literatură

Multe capodopere literare au fost scrise în limba franceză. Acestea pot fi apreciate la un alt nivel atunci când sunt citite în limba lor originală. Printre ele se numără: Mizerabilii, 20000 de leghe sub mare, Cei trei muşchetari, Micul Prinţ, precum şi lucrările marilor filosofi ca Decartes, Pascal, Voltaire si Sartre.

8. Călătorii

Franţa este destinaţia turistică numarul unu din lume. Canada, Elveţia, Africa, Monaco sunt printre alte destinaţii de care vă veţi bucura mai mult cunoscând măcar puţină franceză.

9. Un pod cultural

Massmedia franceză este printre cele mai răspândite din lume, iar limba franceză este a treia limbă ca folosire pe Internet. Una dintre cele mai eficiente metode de a îţi lărgi orizontul cultural şi de a întelege tradiţiile şi mentalităţile unui popor este de a îi studia limba.

10. Sănătos pentru minte

S-a dovedit ştiinţific că învăţarea unei limbi străine previne sau întârzie boli mentale precum demenţa.